Prăjitură cu cremă de rahat

de ANCA in Dulciuri, 7 Apr 2009 | 16889 vizualizari

 

Prajitura cu gustul copilariei mele…mamaita mea o facea foarte des…am cautat aceasta reteta mult timp, in sfarsit, a gasit-o sora mea, dintr-o mare intamplare…

Aseara am facut-o, si rezultatul este aproape identic cu prajitura bunicii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • faina cat cuprinde, cca 400-500 grame
  • 1 plic amoniac
  • Crema: 6-700 g. rahat
  • 1 pachet unt, 2 lamai, sau 1 lamaie si o portocala (eu asa am pus, din lipsa lamaii nr.2, si s-a dovedit a fi o idee de mare inspiratie, portocala a dat o aroma minunata!)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de rahat:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina, la prima foaie, timp de cca 10 minute, pana se aureste pe margini.

Aveti grija la desprinderea foii de pe tava, sa nu se sfarame, caci este crocanta, are textura unui biscuite. De aceea, odata asamblata, prajitura nu se taie imediat, dar ajung si acolo…

Crema: rahatul se da prin masina de tocat carne, sau se mixeaza cu un mixer vertical, impreuna cu lamaile, curatate de coaja, taiate cubulete (aveti grija sa scoateti samburii). Cand s-au mixat bine, se adauga untul taiat cubulete, si se mixeaza pana la omogenizare.

Foile se umplu cu cate un strat de crema, astfel incat ultima sa fie o foaie. Se lasa asa, cateva ore bune in camara, sau peste noapte, daca o preparati seara tarziu, ca noi:), acoperita cu un prosop de bucatarie, pentru ca foile sa se inmoaie putin si sa poata fi taiata!

Aveti grija sa aveti un pahar cu apa pe noptiera, pentru ca veti dormi cu gandul la ea, veti visa ca o devorati, si vi se va face sete cu siguranta, cum am patit eu!!:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ionix 1

07.02.2010, 18:33

aaaaaaahhhhhhhhhh, ce frumos arata a ta... stiam si eu de foile astea cu suc de rosii, facea matusica mea cand era mica... super super... o sa le-ncerc data viitoare... par mai fragede decat ce mi-a iesit mie... super

ANCA 1

07.02.2010, 18:49

ti-am raspuns la prajitura ta, asa e, sunt fragede si biscuitoase foile mele

babi5 1

16.12.2014, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici