Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”

de asubana in Dulciuri, 4 Mar 2011 | 8440 vizualizari

 

Cu branza de vaci sau de oi ,telemea dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de buna calitate cernuta
  • 100 g ulei sau untura,
  • 7 oua,
  • 2 linguri de unt (margarina)
  • 200g smantana si 200 iaurt (lapte prins),
  • drojdie cat o nuca,
  • sare,
  • zahar vanilat,
  • branza de vaci sau de oi dupa preferinta 750g – 1kg,
  • 1 lingura coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 o punguta de stafide aurii ( lasate in esenta de vanilie sa se umfle si sa se aromatizeze)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”:

Luam smantana si iaurtul si le incalzim la foc mic *( mare atentie a nu se fierbe ) in care adaugam drojdia sa se dizolve in aceasta compozitie calduta. Amestecam faina cu aceasta copozitie de smantana incalzita in care s-a dizolvat drojdia cu cele 3 oua, sarea, untul, 1 lingura zahar si una de zahar vanilat. Se adauga uleiul usor in timp ce amestecam ingredientele.

Branza de vaci sau oi, cu 3 oua, 3 linguri de zahar si un zahar vanilat plic ( daca va place mai putin dulce puteti pune mai putin sau deloc daca e telemea), coaja rasa de la o lamaie (eu de obicei las coaja la inmuiat in zahar vanilat apoi o adaug), si stafidele, amestecati bine.Daca compozitia e prea subtire puteti adauga o lingura de gris.

Se face  aluatul patratele ca in imagine, se umple cu compozitia, se aduna colturile la mijloc si se unesc uniform. Se ung placintele  cu ou batut pe deasupra. Se tapiteaza tava sau se pune hartie pergament.

Cuptor : 180 grade incalzit Timpul coacerii - 30 min –  a  nu se deschide cuptorul intre timpul coacerii.

Se pudreaza cu zahar vanilat dupa racire.Eu le fac mai mici ca in imaginea de mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”-0
Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”-1
Poale in brau cu aluat pufos ” asubana”-2

COMENTARII (23)

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:36

SENO

SENO 1

02.09.2011, 15:57

am gasit aici la tine o paranghelie intre gogosele,cozonaci si placitute si eu n-am fost invitata

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:38

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!