Paine, chifle, pizza

de mihaelar63 in Pizza, 1 Mar 2021 | 1944 vizualizari

 

 Am vazut la Laura niste chifle foarte tentante. Se cereau preparate. eram curioasa cum imi vor iesi . Ce sa va spun , vine sotul si spune  :chiflele se usuca prea repede .
Pai atunci sa fie jumi-juma . Pe parcurs au mai aparut si doua piza mici pe blat de aine . Asa ,... de gustarica . Deci unde dai si ... unde crapa . Aluatul este fenomenal de bun ,frumos si usor de lucrat .

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faian alba tip 000
  • 450 lapte -usor caldut
  • 75 ml apa usor calduta
  • 75 gr unt moale
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • seminte de susan negru
  • Pt pizza : salam uscat , feta , Ketchup , broccoli , ardei , rosii , usturoi , oregano .
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine, chifle, pizza:

  1. Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine.
  2. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul .
  3. Deasupra am continuat cu faina si sarea .
  4. Masina si-a facut in 70 minute treaba si aluatul a crescut cam de 3 ori in volum .
  5. Am scos aluatul pe folia de lucru din silicon si l-am framantat putin sa iasa bulele de aer .
  6. Jumatate l-am intins in foaie dreptunghiulara care apoi  am rulat-o si am asezat-o in tava de copt pentru cozonac .
  7. Deasupra franzelei am facut cateva taieturi .
  8. Restul de aluat l-am impartit in 8 .
  9. Doua parti le-am intins in  farfurii de inox pentru pizza .
  10. Pe deasupra ma distribuit ce am avut prin casa si frigider .
  11. Painea si chiflele le-am uns cu lapte si am presarat deasupra seminte de susan negru .
  12. Am mai lasat cam 40 minute sa dospeasca frumos aluatul si apoi am dat preparatele la cuptorul incins .
  13. Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180grade
  14. Am copt in medie 35 minute .
  15. Pizza si chiflele doar 25 minute .
  16. Pizza  a fost devorata calda .
  17. Franzela si chiflele au fost acoperite cu un prosop de bucatarie ,sa aiba coaja moale .
  18. Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Laptele si apa trebuie sa fie usor caldute , astfel procesul de dospire va fi mai usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine, chifle, pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

02.03.2021, 14:01

O varietate, asa ca gust din toate!

Rocsi 1

03.03.2021, 20:57

Din toate as servi!

Panacris 1

03.03.2021, 22:24

Hmmm, până la urmă trebuie să achiziționez și pe Maricica nr. 3 o nouă mașină de pâine, prea poftă mi-ai făcut!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare