Paine, chifle, pizza

de mihaelar63 in Pizza, 1 Mar 2021 | 2019 vizualizari

 

 Am vazut la Laura niste chifle foarte tentante. Se cereau preparate. eram curioasa cum imi vor iesi . Ce sa va spun , vine sotul si spune  :chiflele se usuca prea repede .
Pai atunci sa fie jumi-juma . Pe parcurs au mai aparut si doua piza mici pe blat de aine . Asa ,... de gustarica . Deci unde dai si ... unde crapa . Aluatul este fenomenal de bun ,frumos si usor de lucrat .

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faian alba tip 000
  • 450 lapte -usor caldut
  • 75 ml apa usor calduta
  • 75 gr unt moale
  • 15 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • seminte de susan negru
  • Pt pizza : salam uscat , feta , Ketchup , broccoli , ardei , rosii , usturoi , oregano .
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine, chifle, pizza:

  1. Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine.
  2. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul .
  3. Deasupra am continuat cu faina si sarea .
  4. Masina si-a facut in 70 minute treaba si aluatul a crescut cam de 3 ori in volum .
  5. Am scos aluatul pe folia de lucru din silicon si l-am framantat putin sa iasa bulele de aer .
  6. Jumatate l-am intins in foaie dreptunghiulara care apoi  am rulat-o si am asezat-o in tava de copt pentru cozonac .
  7. Deasupra franzelei am facut cateva taieturi .
  8. Restul de aluat l-am impartit in 8 .
  9. Doua parti le-am intins in  farfurii de inox pentru pizza .
  10. Pe deasupra ma distribuit ce am avut prin casa si frigider .
  11. Painea si chiflele le-am uns cu lapte si am presarat deasupra seminte de susan negru .
  12. Am mai lasat cam 40 minute sa dospeasca frumos aluatul si apoi am dat preparatele la cuptorul incins .
  13. Dupa 10 minute se reduce temperatura la 180grade
  14. Am copt in medie 35 minute .
  15. Pizza si chiflele doar 25 minute .
  16. Pizza  a fost devorata calda .
  17. Franzela si chiflele au fost acoperite cu un prosop de bucatarie ,sa aiba coaja moale .
  18. Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Laptele si apa trebuie sa fie usor caldute , astfel procesul de dospire va fi mai usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine, chifle, pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

02.03.2021, 14:01

O varietate, asa ca gust din toate!

Rocsi 1

03.03.2021, 20:57

Din toate as servi!

Panacris 1

03.03.2021, 22:24

Hmmm, până la urmă trebuie să achiziționez și pe Maricica nr. 3 o nouă mașină de pâine, prea poftă mi-ai făcut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb