Pariziene cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 30 Oct 2011 | 2848 vizualizari

 

Sunt atat de pufoase si atat de delicioase...retete o am de la JustLoveCookin,careia ii multumesc tare mult:*:*:*

 

INGREDIENTE

ALUAT:
  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 2 oua(unul pentru aluat si altul pentru uns)
UMPLUTURA:
  • 1-2 ciocolati simple(pe care le taiam bucatele)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ciocolata:

Facem maiaua cu drojdia,2 linguri de zahar,2 linguri de faina si putin lapte.Lasam la loc caldut(15-20 min)iar cand a crescut adaugam restul de faina,oul,untul topit, laptele,restul de zahar si sarea.Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut impartim aluatul in 8 parti egale.Intindem fiecare biluta(ca in imagini)apoi “taiem imaginar” in 2.


Una din parti o franjuram cu un cutit.Punem bucatelele de ciocolata pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute,apoi le ungem cu ou si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.


Se pot umple cu bucatele de ciocolata,dulceata,nuca...dupa gustul fiecaruia!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:27

am facut aseara reteta ta si am dat si vecinei azi de dimineata sa le guste..rezultatul..mi-a adus ingrendientele sa ii fac si ei!!! super bune!! si micutul meu le adora!!

Angelina_Elena 1

24.05.2012, 13:01

Andreea, ma bucur mult ca v-au placut!

George57 1

16.08.2012, 22:11

inedite, atat cu arata cat si gustul lor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida