Spuma de capsuni cu bezea caramelizata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Iun 2011 | 5822 vizualizari

 

Pot spune ca acest desert este divin!!!insa nu intreceti masura, pentru ca s-ar putea sa patiti ca mine ( am mancat cu pofta si m-i s-a facut rau :D )
Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la fapte :)

 

INGREDIENTE

  • pentru spuma de capsuni:
  • 300 ml frisca lichida
  • un castron de capsuni ( ~ 300 g )
  • 3 linguri de zahar pudra
  • pentru bezeaua caramelizata:
  • 3 albusuri
  • 1 cana de zahar pudra ( 200 g )
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni cu bezea caramelizata:

Pregatim bezeaua:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa, adaugam apoi zaharul pudra si mixam bine bine pana spuma devine luciasa si lipicioasa. Adaugam apoi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Cu un pos sau o seringa punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu, cu usa inchisa, apoi intredeschidem usa si punem o lingura de lemn pentru a ramane asa.( eu am inchis usa pentru ca am vrut sa prinda o culoare aurie si sa se caramelizeze bezeaua), insa daca nu vreti sa prinda aceasta culoare si vreti sa ramana albe lasati usa intredescisa de la inceput si coaceti 1 ora si 30 de minute la foc mic. Bezeaua trebuie sa se usuce, nu sa se coaca.

Pregatim spuma de capsuni: Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece. Punem intr-o cupa, un strat de spuma, apoi unul de bezea si acoperim cu un alt srat de spuma. Deasupra ornam cu capsuni si bezea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni cu bezea caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

deyutzky 1

14.06.2011, 20:06

excelent

ionela2682 1

15.06.2011, 17:52

adry88 1

15.06.2011, 21:00

foarte bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spuma de capsuni