Desert covrigi cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 2707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • coaja de portocala
  • 3 linguri ulei
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert covrigi cu ciocolata:

Crema-Intr-un bol amestecam amidonul, cacao, zaharul. Adaugam laptele fierbinte, amestecand continuu pana ce se dizolva.


Punem laptele din nou in cratita si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul taiat cubulete, amestecam pana ce se omogenizeaza. Oprim focul, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, adaugam nuca macinata si esenta de rom dupa gust.


Aluat-cernem faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocalal; amestecam si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, galbenusurile amestecate cu smantana, incepem sa framantam si daca este nevoie, se adauga putina apa calduta, la final framantam aluatul cu uleiul.


Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in bucati egale, fiecare bucata o intindem sub forma de oval, ungem cu crema de ciocolata, rulam strans si impletim cate 2 suluri, unim capetele dand forma de cerc.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si presaram mac.


Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar cat sunt fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert covrigi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kytz 1

05.03.2018, 05:47

Ce buni ar fi vreo doi, acum!

Lau 1

05.03.2018, 09:52

Ancutsa 1

03.06.2020, 16:31

Frumosi si gustosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Desert musuroi de cartita