Pariziene cu fondant de visine

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 3343 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa ceva vazut la Laura Adamache :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Fondant de visine:
  • 400 gr visine
  • 4 oua
  • 40 gr zahar
  • 120 ml smantana
  • 30 gr amidon
  • 120 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de visine:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt.


Aluat:


Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat, presaram putina faina si acoperim cu un servet, apoi punem vasul la caldura pana dospeste.


Fondant de visine:


Punem visinele fara samburi pe foc mic cu zaharul si fierbem pana cand scade sucul. Separat mixam ouale pana se umfla putin, apoi adaugam untul, smantana, zaharul vanilinat si amidonul. Cand jeleul de visine s-a domolit, turnam peste amestecul de oua, punem iar pe foc mic si lasam pana se ingroasa, apoi la racit.


Asamblare:


Dupa ce aluatul a dospit, luam cate o bucatica mica, intindem in forma de dreptunghi, punem o lingurita buna cu umplutura intr-o extremitate, apoi taiem fasii orizontale spre partea opusa si rulam, ca in poza.


Le mai lasam la dospit 15min, apoi le ungem cu galbenus+lapte si tinem la cuptor pana se rumenesc bine.


Le lasam la racit pe o tava, nesuprapuse.

 

TIPS-URI

1

Visinele se pot inlocui cu orice fruct doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Anamaria7 1

07.07.2011, 13:46

@Elena1988: sigur, ies foarte bune daca mai pui si niste stafide...

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:15

excelent

lilik 1

08.07.2011, 18:29

supeeeeer

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cocos si visine