Pariziene cu fondant de visine

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 2465 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa ceva vazut la Laura Adamache :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Fondant de visine:
  • 400 gr visine
  • 4 oua
  • 40 gr zahar
  • 120 ml smantana
  • 30 gr amidon
  • 120 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de visine:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt.


Aluat:


Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat, presaram putina faina si acoperim cu un servet, apoi punem vasul la caldura pana dospeste.


Fondant de visine:


Punem visinele fara samburi pe foc mic cu zaharul si fierbem pana cand scade sucul. Separat mixam ouale pana se umfla putin, apoi adaugam untul, smantana, zaharul vanilinat si amidonul. Cand jeleul de visine s-a domolit, turnam peste amestecul de oua, punem iar pe foc mic si lasam pana se ingroasa, apoi la racit.


Asamblare:


Dupa ce aluatul a dospit, luam cate o bucatica mica, intindem in forma de dreptunghi, punem o lingurita buna cu umplutura intr-o extremitate, apoi taiem fasii orizontale spre partea opusa si rulam, ca in poza.


Le mai lasam la dospit 15min, apoi le ungem cu galbenus+lapte si tinem la cuptor pana se rumenesc bine.


Le lasam la racit pe o tava, nesuprapuse.

 

TIPS-URI

1

Visinele se pot inlocui cu orice fruct doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Anamaria7 1

07.07.2011, 13:46

@Elena1988: sigur, ies foarte bune daca mai pui si niste stafide...

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:15

excelent

lilik 1

08.07.2011, 18:29

supeeeeer

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06