Pariziene cu fructe

de AnyCostescu in Dulciuri, 13 Noi 2013 | 6581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 gutuie mare
  • 3 pere
  • 150 g zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • putina sare
  • 2 linguri zahar
  • jumatate de cub de drojdie
  • o cana apa calda
  • un ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fructe:

Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama. 

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu sucitorul, se pune umplutura de fructe si se ruleaza.

Se ung cu ou batut cu o lingura de zahar.

Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

13.11.2013, 22:32

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:31

Tare frumoase si bune.

AnyCostescu 1

15.11.2013, 16:20

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide