Pariziene cu Mere si Gem de Prune

de Valyvalentyna in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 2497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 cubulet drojdie
  • putina sare
  • gem si mere pt. umplutura+ 2 oua pt. uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu Mere si Gem de Prune:

Punem faina intr un castron si facem un cuib in mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia, peste care am pus si laptele cald, am facut o maia pe care am lasat-o 10 min sa creasca. Apoi am topit untul in care am adaugat zaharul vanilat ,3 galbenusuri si razatura de la portocala si turnam peste faina.

Framintam bine un aluat care sa se poata intinde bine, lasam la crescut timp de 1 ora. Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare si pe care le calim cu putin zahar si lasam sa se raceasca.

Dupa ce aluatul a crescut luam jumatate din coca si intindem o foaie din care taiem patratele  de 10 cm pe care o taiem intr-o parte fasiute si in partea netaiata punem umplutura si rulam spre capatul taiat fasiute.

Repatam operatiunea pina terminam aluatul

Le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si le mai lasam 10-15 min sa mai creasca apoi le ungem cu ou batut si le bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade si se lasa pina se rumenesc frumos.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu Mere si Gem de Prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide