Pariziene cu Mere si Gem de Prune

de Valyvalentyna in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 cubulet drojdie
  • putina sare
  • gem si mere pt. umplutura+ 2 oua pt. uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu Mere si Gem de Prune:

Punem faina intr un castron si facem un cuib in mijloc in care punem sarea, zaharul si drojdia, peste care am pus si laptele cald, am facut o maia pe care am lasat-o 10 min sa creasca. Apoi am topit untul in care am adaugat zaharul vanilat ,3 galbenusuri si razatura de la portocala si turnam peste faina.


Framintam bine un aluat care sa se poata intinde bine, lasam la crescut timp de 1 ora. Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare si pe care le calim cu putin zahar si lasam sa se raceasca.


Dupa ce aluatul a crescut luam jumatate din coca si intindem o foaie din care taiem patratele de 10 cm pe care o taiem intr-o parte fasiute si in partea netaiata punem umplutura si rulam spre capatul taiat fasiute.


Repatam operatiunea pina terminam aluatul


Le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si le mai lasam 10-15 min sa mai creasca apoi le ungem cu ou batut si le bagam la cuptor preincalzit la 180 de grade si se lasa pina se rumenesc frumos.!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu Mere si Gem de Prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

elucubratiiculinare 1

29.01.2015, 15:04

ce bune

Rocsi 1

29.01.2015, 20:20

Super bune!

Valyvalentyna 1

30.01.2015, 08:54

Multumesc tuturor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide