Pariziene cu piersici

de T I M E A in Dulciuri, 23 Sep 2013 | 6117 vizualizari

 

Aceste pariziene cu piersici sunt usor de facut si sunt perfecte pentru micul dejun. Fac parte din categoria: de pus la pachet la scoala sau servici :).
Aluat pufos si piersici aromate de gradina....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 400 gr piersici (cantarite fara samburi)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite cu varf amidon
  • Pentru uns: un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu piersici:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura.

Piersicile taiate bucati mici impreuna cu zaharul si zeama de lamaie le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba aprox 3-4 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si lasam sa mai dea in clocot pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il impartim in 10-12 bilute (depinde cat de mari doriti sa faceti parizienele)

Intindem pe rand fiecare bila intr-o forma ovala sau dreptunghiulara. O parte o crestam fasii iar pe cealalta parte punem umplutura. Tragem aluatul peste umplutura si apasam cu degetele sa se lipeasca apoi rulam in asa fel incat partea cu fasii sa ramana deasupra.

Le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la dospit 20 de minute. Ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox  20 min., pana se rumenesc frumos deasupra.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Piersicile le puteti pune si pur si simplu asa crude doar taiate, dar mie imi place mult umplutura aceasta cu amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

adry88 1

24.09.2013, 11:14

foarte frumoase si bune

RuxyRux 1

24.09.2013, 17:51

Tim..arata fantastic!

T I M E A 1

24.09.2013, 18:27

Multumesc frumos fetelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si afine