Pariziene cu telemea si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2012 | 3371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata (Dr. Oetker)
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt 2% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • cca 200 g telemea de oi
  • 50 g cascaval
  • 2-3 fire marar tocat
  • 1 ou
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan, in sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu telemea si cascaval:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut.


Aluatul se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati se taie fasii de cca 1 cm latime si se adauga 1 lingura umplutura (telemea sfaramata amestecata cu cascaval ras, ou si marar). Se modeleaza ca in imagine presand bine marginile (pentru a nu se scurge cascavalul la copt), se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara seminte dupa preferinta.


Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dakris 1

09.04.2012, 13:14

multumesc, jolygina!

adry88 1

13.04.2012, 16:35

bune rau

babi5 1

20.12.2014, 08:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate