Pariziene cu telemea si cascaval

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2012 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata (Dr. Oetker)
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt 2% grasime
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • cca 200 g telemea de oi
  • 50 g cascaval
  • 2-3 fire marar tocat
  • 1 ou
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan, in sau mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu telemea si cascaval:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut.

Aluatul se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati se taie fasii de cca 1 cm latime si se adauga 1 lingura umplutura (telemea sfaramata amestecata cu cascaval ras, ou si marar). Se modeleaza ca in imagine presand bine marginile (pentru a nu se  scurge cascavalul la copt), se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara seminte dupa preferinta.

Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dakris 1

09.04.2012, 13:14

multumesc, jolygina!

adry88 1

13.04.2012, 16:35

bune rau

babi5 1

20.12.2014, 08:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!