Parmigiana de vinete

de angyb in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 4411 vizualizari

 

O specialitate siciliana pregatita dupa o reteta care am vazuto la faimosul Buddy Valastro

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • faina alba
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 800 ml sos de rosii
  • 400 g parmezan
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • ulei pt.prajit
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor.

Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute.

Vinetele treceti-le pe sub apa rece ca sa se elimine sarea in exces si uscati-le pe un prosop.Treceti vinetele prin faina alba ou batut si apoi prin pesmet si apoi prajiti.

Asamblarea: Intindeti un strat de vinete peste care adaugati sos de rosii, parmezan si mozzarella taiata cubulete. Continuati pana la terminarea ingredientelor. Mie mi-au iesit 3 straturi . Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

TIPS-URI

1

Daca doriti vinetele se pot praji numai trecute prin faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:53

Imi place
Imi place si Buddy are retete cu totul originale

angyb 1

16.02.2012, 13:14

multumesc horia
Mihaela multumesc

DIANA B 1

16.02.2012, 15:11

Dupa aspect , mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete