Parmigiana de vinete

de angyb in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 2277 vizualizari

 

O specialitate siciliana pregatita dupa o reteta care am vazuto la faimosul Buddy Valastro

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • faina alba
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 800 ml sos de rosii
  • 400 g parmezan
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • ulei pt.prajit
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor.


Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute.


Vinetele treceti-le pe sub apa rece ca sa se elimine sarea in exces si uscati-le pe un prosop.Treceti vinetele prin faina alba ou batut si apoi prin pesmet si apoi prajiti.


Asamblarea: Intindeti un strat de vinete peste care adaugati sos de rosii, parmezan si mozzarella taiata cubulete. Continuati pana la terminarea ingredientelor. Mie mi-au iesit 3 straturi . Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti vinetele se pot praji numai trecute prin faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:53

Imi place
Imi place si Buddy are retete cu totul originale

angyb 1

16.02.2012, 13:14

multumesc horia
Mihaela multumesc

DIANA B 1

16.02.2012, 15:11

Dupa aspect , mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete