Aperitiv Soricei gustosi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2017 | 684 vizualizari

 

Un aperitiv drăguț și ușor de făcut, care să înfrumusețeze și diversifice mesele festive.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii de pâine toast
  • 50 grame de unt
  • 5 felii de șvaițer
  • 5 ouă fierte tari
  • 5 felii de salam săsesc
  • 10 măsline
  • 10 boabe de piper
  • 2-3 fire de mărar verde
  • 5 scobitori
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Soricei gustosi:

Se fierb ouăle tari, se răcesc în apă rece și se decojesc.


Feliile de salam se curăță de pielițe, se taie subțire de jur împrejur (pentru codițele șoriceilor) iar din miezul feliilor se decupează rondele mici pentru urechiușele șoriceilor.


Se înjumătățesc feliile de șvaițer. Se înjumătățesc și feliile de pâine, se ung cu unt, iar pe fiecare jumătate de felie unsă cu unt se pune câte o jumătate de felie de șvaițer.


Se înjumătățesc ouăle fierte și fiecare jumătate se așează pe câte o jumătate de felie de pâine cu unt și șvaițer.


Se montează codițele (sub jumătățile de ou) urechiușele (în mici fante tăiate lateral), ochișorii, din piper, iar în loc de botic, se pune capătul unei măsline fixată la locul respectiv cu o jumătate de scobitoare. Se decorează cu mustăcioarele aferente, din frunzulițe de mărar.

 

TIPS-URI

1

Pe platoul respectiv puteți pune și alte brânzeturi.

2

Ouăle pot fi umplute cu orice, dar eu am preferat să le las simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Soricei gustosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RODIMUR 1

02.08.2017, 13:41

Mulțumesc, Dante!

miki_a 1

03.08.2017, 19:46

Ce haioși sunt!

RODIMUR 1

03.08.2017, 20:19

Mulțumesc, Miki! Și mie -mi plac mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu urda si marar