Lasagna cu vinete

de deliciousflavours in Lasagna, 25 Apr 2012 | 3742 vizualizari

 

Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care putem adauga si alte ingrediente. Alaturi de pizza, lasagna este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucataria italieneasca.
Cuvantul in sine isi are originile in greaca veche. Acesta a fost preluat de romani si mult mai tarziu, in secolul al XIV-lea, Francesco Zambrini nota intr-o carte de bucate o reteta de lasagna care continea straturi suprapuse de paste si de branza. Astazi, lasagna se prepara diferit in Italia, in functie de regiune, dar si de produsele de sezon. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de lasagna sunt lasagne alla bolognese si lasagna napoletana.
Din cauza raspandirii sale in intreaga lume, lasagna a ajuns extrem de permisiva in ceea ce priveste continutul existent intre straturile de paste. Ajunge cu “istoria”, sa trecem la treaba ca tare pofta mi-e pe o portie generoasa de lasagna :)

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 1 vanata mai mica
  • cascaval ras
  • 250-300 gr carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml pasta rosii
  • 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii, pasta de ardei iute, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mediu pana scade putin lichidul. Cand carnea este gata presaram cimbru, busuioc si oregano.


In timpul in care se face sosul vom pregati vinetele. Curatam vinetele, feliem rondele - sau pe lungime (cum preferati) - mai subtiri, presaram putina sare si lasam cateva minute sa se inmoaie. Stergem feliile de vinete cu un servetel pentru a absorbi zeama pe care o lasa, incalzim gratarul, punem putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti.


Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa si condimentam cu sare, piper si nucsoara.


Pregatim un vas termorezistent, luam o foaie de lasagna si o ungem cu sosul bechamel pe ambele parti, peste vom pune carnea tocata, feliile de vinete, cascaval ras si repetam operatiunea pana la ultimul strat care va fi sosul bechamel si cascaval ras.


Dam vasul la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute, pana se rumeneste cascavalul. Inainte sa scoatem vasul incercam cu o furculita ca foile sa fie moi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

deliciousflavours 1

26.04.2012, 10:41

iri: este este
maria: ms mult!

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:22

buna,buna

deliciousflavours 1

27.04.2012, 08:57

multumesc mamaie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete