Pasca

de Lavinia in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 6114 vizualizari

 

A fost fost senzationala.Dulce ,cremoasa si cu putin aluat cum imi place mie:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 galbenusuri
  • 80 g unt/margarina topita
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • cca 400 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 150 g stafide inmuiate in rom
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 4 linguri de gris
  • 150 g zahar
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Aluat:


Am pregatit o maia din drojdie,2 lingurite de zahar,2 lingurite de faina si 4-5 linguri de lapte caldut pe care am lasat-o la dospit 15 minute.


Separat am pus laptele cu zaharul si zaharul vanilat la fiert pana s-a topit complet zaharul.


Am pus faina intr-un vas mare si am facut o adancitura in mijloc.


Am adaugat maiaua,laptele usor racit ,galbenusurile frecate cu sarea si coaja de lamaie.Am omogenizat bine aluatul si am inceput sa adaug treptat din untul topit si am framantat bine pana ce aluatul nu s-a mai lipit de maini.


L-am lasat la dospit la loc caldut acoperit cu un prosop timp de 60 de minute.


Intre timp am pregatit umplutura:


Am mixat branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat apoi am adaugat treptat cate un ou si am mixat bine dupa fiecare. Cu o paleta am incorporat usor smantana ,grisul si stafidele .


Am impartit aluatul in 2. Prima parte am pus-o in tava tapetata cu unt si am ridicat-o usor pe peretii tavii cat sa incapa umplutura. Am pus umplutura si am nivelat bine.


Am oprit 1/3 din restul de aluat apoi celalalt ramas l-am impartit in 2. Am intins fiecare parte intr-un snur subtire apoi le-am impletit. Am pus impletitura peste branza de jur imprejiurul tavii apoi din restul de aluat am format o cruce pe care am asezato pe mijlocul pascutei. Am mai lasat-o la dospit 15-20 de minute apoi am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 ora.




 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

2

Dupa ce am scos pasca din cuptor am uns-o cu putina miere.

3

In aluat am adaugat o picatura de colorant galben.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lavinia 1

06.05.2013, 17:23

multumesc

Bunica 1

06.05.2013, 18:44

Si a noastra a iesit foarte buna!

Lavinia 1

06.05.2013, 20:18

Buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca