Pasca

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 718 vizualizari

 

Am incercat acum de Paste pentru prima data sa fac si eu Pasca…pentru ca e sambata …inca nu pot spune cat de buna este insa,la cum miroase si cat de frumoasa a iesit cu siguranta este delicioasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat am folosit:

  • 400 gr faina 650 (se poate si 000 dar eu o prefer pe aceasta)
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar (eu am pus zahar pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg branza de vaci
  • 6 oua mari (eu am pus 7 mici)
  • 200 gr zahar (eu am pus tot pudra ca sa se topeasca mai repede)
  • 100  gr stafide inmuiate in apa in care am pus 2 fiole de esenta de rom
  • 4 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Din toate aceste ingrediente a iesit un aluat faramicios in prima faza dar apoi l-am rasturnat din castron pe masa si l-am framantat cu mana si aluatul s-a legat…e ca un aluat de tarta.Am intins aluatul cu sucitorul cam de grosimea unei monede,apoi l-am pus in forma cu fund detasabil.Am asezat aluatul cu grija si am lasat marginile mai inalte.L-am dat la frigider 20-30 minute pana cand am pregatit umplutura.


Am amestecat toate ingredientele bine de tot pana cand s-a topit zaharul,am adaugat apoi stafidele.Am scos aluatul de la frigider,am adaugat umplutura peste el,am nivelat sa fie uniform si am bagat in cuptorul incins,unde pasca mea a stat cam o ora dar la foc mic (eu folosesc un aragaz clasic).


Cand umplutura s-a legat si la testul cu scobitoarea a fost ok,nu s-a mai luat nimic pe scobitoare,am oprit focul,am scos pasca si cam dupa 10 minute am presarat pe ea zahar pudra,pentru un aspect mai…apetisant


Paste Fericit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (4)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:56

Imi place mult si e foarte buna

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:24

papabundetot 1

15.06.2013, 18:52

Ce lume prietenoasa pe aici fata de alte site-uri...ma bucur sa vad asta si MULTUMESC!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)