Pasca

de Oana in Dulciuri, 2 Apr 2009 | 10429 vizualizari

 

Ca o avanpremiera pentru Sfintele Sarbatori de Pasti, am incercat sa vad cum iese :) Excelenta, nota 10!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte dulce la temperatura camerei
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 760 g faina
  • 150 g zahar
  • coaja de lamaie, de portocala, esenta de rom
  • 3 cupe mici de drojdie uscata sau un cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g stafide
  • 2 oua
  • 3 linguri cu zahar (am pus brun)
  • o lingura pesmet
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am facut o pasca, iar cu cealalta jumatate un cozonac cu cacao, rahat si stafide, o nebunie!


Am amestecat toate "chestiile" intr-un bol (stafidele le-am spalat cu apa rece si le-am lasat in apa cam 15 minute, sa se umfle putin). Am pregatit o forma rotunda, cam 26 cm diametru, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aluatul l-am intins si am imbracat forma, plus peretii, apoi am turnat umplutura de branza si am taiat cu un cutit marginile de aluat, lasand sa ajunga doar pana la nivelul umpluturii. Apoi am impletit fasiute de aluat si am ornat de jor imprejur plus o cruce pe mijlocul formei.


Cuptorul era deja incins, asa ca am lasat pasca sa mai creasca, deasupra aragazului, la loc cald, inca jumatate de ora. Am uns pasca cu ou si am presarat zahar brun deasupra, apoi am copt-o la foc mic vreo 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Oana 1

02.04.2010, 23:16

Azi am facut umplutura de mai sus, dar in loc de pesmet am pus doua linguri cu gris, am pus si 150 g smantana, coaja si zeama de la jumatate de lamaie, un deliciu

elena1988 1

04.03.2011, 16:32

reisnaor_2006 1

01.04.2015, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu urda dulce