Pasca cu branza dulce si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2011 | 3510 vizualizari

 

Am luat reteta dintr-o revista, am zis sa fac si eu pasca de sarbatori ca nu am facut niciodata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat: 
  • 300g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt. zeama de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 1 pahar smantana
  • 7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 100g stafide aurii
  • 2 lg gris 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusurile pana devin o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si se framanta cu mana un aluat omogen si elastic. Se lasa la odihnit pana pregatim umplutura.


Branza de vaci o amestecam cu zaharul, ouale adaugate pe rand si smantana.


Aluatul se intinde si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii. Se presara grisul (eu am uitat), apoi se toarna compozitia. Deasupra se orneaza in forma de cruce cu ornamente de ciocolata sau se rade ciocolata si se da la cuptorul bine incins pt. primele 10 minute la foc mare apoi se da la focmic, pana cand este coapta pasca. Se face testul cu scobitoarea . Se scoate din forma cand s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

03.05.2011, 15:45

Bucataras Medi 1

04.05.2011, 18:06

foarte bine arata............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice