Pasca de ciocolata

de oana_d in Prajituri, 2 Mai 2013 | 7204 vizualizari

 

O reteta veche de peste 30 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat de cozonac,
  • 5 oua,
  • 125 zahar (pudra),
  • o ciocolata cu minim 55% cacao,
  • un plic de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • optional cateva nuci pt ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca de ciocolata:

Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei.

Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta. Se adauga ciocolata topita in cateva linguri de lapte sau de apa, si racita aproape complet, se mixeaza sa se omogenizeze, iar la urma se amesteca de sus in jos cu o lingura albusurile batute spuma tare. Optional se orneaza pe deasupra cu mieji de nuca.

Tava se da la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate tava, se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma cu tot cu hartia de copt, iar cand este racita complet, se dezlipeste usor hartia de pe pasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 08:00

oana_d 1

03.05.2013, 12:25

Corina33, intr-adevar, este delicioasa, e pasca mea preferata!

Multumesc tuturor pentru comentarii, va pup!

gaby_gabytza 1

03.05.2013, 15:58

minunata

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si visine