Pasca fara aluat cu branza si merisoare

de mirela0911 in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 3423 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
M-am inspirat pentru aceasta pasca de la Jamila, am inlocuit stafidele cu merisoare si a iesit o bunatate de pasca! Multumesc Jamila! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 800 g branza de vaca dulce
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 4 lg rase de faina
  • 4 lg gris
  • 100 g unt
  • 100 g merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu branza si merisoare:

Intr-un bol se amesteca branza cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si smantana. Se adauga ouale si se omogenizeaza bine. Se toarna pe rand faina apoi grisul, amestecand bine dupa fiecare. Untul lasat la temperatura camerei se taie cubulete si se pun peste compozitie. Se amesteca cu un tel pana se incorporeaza bine. La final se pun merisoarele, se amesteca totul si se lasa deoparte.

Se ia o tava rotunda cu margini detasabile, se tapeteaza fundul tavii cu hartie de copt iar marginile se ung bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 60-70 de minute, pana ce marginea devine maronie iar pe mijloc aurie.

Se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Se desprinde marginea cu ajutorul unei spatule si se desface inelul formei. Se transfera pasca pe un platou si se da la rece.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Se poate presara deasupra zahar pudra.

2

Se pot inlocui merisoarele cu stafide.

3

In functie de gusturi se mai poate adauga zahar in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat a la Jamila