Placinta cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 5121 vizualizari

 

uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:))))

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

 anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect

 

-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina

se lasa pana-si dubleaza volumul

intr-un bol mai mare  puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua

adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati

acum...mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))

o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)

acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))

umplutura:

amestecam bine  branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de  lamaie,un plic zahar vanilat,grisul

aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale

asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie

ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos

 

 

 

TIPS-URI

1

se taie abia dupa ce s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Miha 1

09.04.2010, 23:00

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 11:10

placinta mea preferata...................

gaby_duceag 1

10.04.2010, 12:22

nu mai e.azi facem cu mere.nu vrei?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris