Placinta cu branza

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 3512 vizualizari

 

uite c-am gasit o reteta de placinta cu branza in urma careia poti manca ceva bun tare si sta intre timp si la pc:))))

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina
  • un cub de drojdie
  • lapte(o cana)
  • 250grame zahar
  • 500branza de vaci+3-4 linguri  cas framantat
  • 3oua+un galbenus
  • 70gr margarina
  • o lingura untura
  • 2-3linguri gris
  • o lingurita coaja rasa de lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

anunt important:))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect



-se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina


se lasa pana-si dubleaza volumul


intr-un bol mai mare puneti faina,faceti o gaura in mijloc in care puneti maiaua


adaugati margarina topita,untura,un ou, 100gr zahar,amestecati si adaugati putin cate putin,laptele caldut si framantati


acum...mie-mi iesise cam tare si-am mai pus lapte, apoi prea moale si-am mai pus faina:)))


o gospodinuta cred ca stie destul de bine cum arata consistenta unui aluat;)


acoperim cu un servet curat si lasam aprox o ora la crescut(suficient timp pt.dezbaterile de pe bucataras.ro:)))


umplutura:


amestecam bine branza,2oua,150grame zahar(sau cel mai bine,dupa gust),coaja de lamaie,un plic zahar vanilat,grisul


aluatul il impartim in doua si intindem doua foi egale


asezam in tava unsa cu putin ulei prima foaie,apoi umplutura si cea de-a doua foaie


ungem cu galbenus batut si introducem tava in cuptorul preincalzit,la foc mediu, pana ce se rumeneste frumos




 

TIPS-URI

1

se taie abia dupa ce s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Miha 1

09.04.2010, 23:00

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 11:10

placinta mea preferata...................

gaby_duceag 1

10.04.2010, 12:22

nu mai e.azi facem cu mere.nu vrei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pierogi cu branza dulce si fructe