Pasca fara aluat cu ciocolata

de marianascarlat in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 5514 vizualizari

 

Dintre toate retetele de pasca pe care le-au postat fetele plus reteta de pe plicul de intaritor de branza, am ales sa fac o combinatie intre pasca fara aluat si pasca cu ciocolata, tot in nadejdea ca o sa manance si mofturosul de Alex.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 250 g crema de branza mascarpone Delaco
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un pachet intaritor pentru branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 100g stafide
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • esenta de rom pentru stafide
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 70 g unt
  • Pentru decor:
  • bomboane cu arahide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Intr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si le-am incorporat cu ouale, Am adaugat in castron untul tinut la temperatura camerei, smantana si iaurtul care erau si ele la temperatura camerei. Am adaugat intaritorul, 2 linguri de faina si doua de gris si la urma stafidele puse in esenta de rom. Cand toate ingredientele au fost adaugate, am turnat toata compozitia intr-o tava de 26 cm diametru, unsa cu unt si tapetata cu faina pe care am bagat-o in cuptorul incalzit la 160 de grade, Dupa 45-50 de minute am facut proba cu scobitoarea si am mai lasat inca vreo 10 minute Pasca in cuptor, pentru ca nu era suficient coapta.


Intre timp am topit pe baie de aburi ciocolata cu untul. Le-am amestecat bine si am lasat ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Apoi am turnat-o peste pasca scoasa din cuptor, racita cat de cat si pusa pe un platou. Am facut traditionala cruce din bomboane cu arahide. Am lasat sa se raceasca si apoi am bagat-o la frigider.


Cam atat. Va invit la o portie de pasca fara aluat si cu ciocolata!


 

TIPS-URI

1

Dupa ce este scoasa din cuptor compozitia se mai lasa un pic.

2

Cand am sa o tai o sa fac si o poza cu sectiunea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marianascarlat 1

05.06.2013, 08:31

Multumesc Mena!

Aurelia 07_07 1

07.06.2013, 15:08

Foarte bine arata

marianascarlat 1

10.06.2013, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide fara aluat