Pasca fara aluat ~reteta 200~

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 5 Apr 2012 | 6584 vizualizari

 

V-o recomand din suflet pt sarbatori! Este delicioasa si se face mai rapid decat cea cu aluat de cozonac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza dulce,
  • 100 gr stafide,
  • 2 oua mari,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri de ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • seminte de in si susan - optional.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat ~reteta 200~:

Intr-un bol am amestecat branza dulce cu zaharul, galbenusurile, uleiul, vanilia si praful de sare. Am folosit o furculita pentru a omogeniza amestecul.   Am pus apoi faina, praful de copt, 1 lingura de pesmet si stafidele.  

Separat am batut albusurile spuma. Le-am adaugat in compozitia de branza si le-am incorporat cu o spatula fara sa amestec foarte mult.  

Am uns o cratita cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am pus in ea amestecul pentru pasca, am nivelat, am pus semintele si am bagat la cuptor la foc mic, 30 de minute.  

La jumatatea intervalului de coacere, adica dupa 15 min, am scos pasca si am presarat deasupra cealalta lingura de pesmet.  

A iesit minunata, crocanta pe margini si deasupra si super cremoasa in interior.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat ~reteta 200~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pasca fara aluat  ~reteta 200~-0
Pasca fara aluat  ~reteta 200~-1
Pasca fara aluat  ~reteta 200~-2

COMENTARII (36)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

10.04.2012, 09:38

multu mult

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.05.2013, 23:46

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

09.05.2013, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!