Pasca in trei straturi

de aziz in Prajituri, 29 Apr 2011 | 4795 vizualizari

 

Am aceasta minunata reteta dintr-o brosurica carticica practica ,am facut-o anul trecut si anul acesta si este minunata .....

 

INGREDIENTE

  • primul strat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • stratul al doilea:
  • 400 gr branza  dulce
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 4 oua
  • 4 linguri pesmet fin
  • stratul trei si decor:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 50 gr zahar pudra(decor final obtional)
  • 2 linguri unt(pt uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca in trei straturi:

Pentru primul strat , mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt.


Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se dizolva, apoi adaugi branza, stafidele scurse, 2 linguri pesmet si omogenizezi.


Ungi o forma de tort (eu anul trecut am facut in forma de tort si mi-a parut mica ,anul acesta am facut in vas de sticla vz foto ) cu unt si o tapetezi cu hirtie de copt sau pudrezi cu faina. Torni prima compozitie si dai la cuptorul preincalzit 15 minute foc mijlociu (eu 160 grade).


Scoti forma cu atentie, presari cele 2 linguri de pesmet ramas pui compozitia cu branza si le coci impreuna timp de 25-30 minute.


In acest timp pregatesti stratul trei. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul pina ajunge bezea, adaugi apoi galbenusurile si cu o paleta amesteci de jos in sus usor. Incorporam nuca amestecata cu cacao si esenta de rom.


Scoti tava din cuptor, intinzi stratul 3 si mai dai pasca la cuptor pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se presara cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

aziz 1

02.05.2011, 16:21

mamaita

adry88 1

14.05.2011, 17:44

aziz 1

14.05.2011, 17:58

eduard umbli la arhive?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat