Pasca in trei straturi

de aziz in Prajituri, 29 Apr 2011 | 4415 vizualizari

 

Am aceasta minunata reteta dintr-o brosurica carticica practica ,am facut-o anul trecut si anul acesta si este minunata .....

 

INGREDIENTE

  • primul strat:
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr zahar
  • 300 gr smantana
  • 4 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • stratul al doilea:
  • 400 gr branza  dulce
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 4 oua
  • 4 linguri pesmet fin
  • stratul trei si decor:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 fiola esenta rom
  • 50 gr zahar pudra(decor final obtional)
  • 2 linguri unt(pt uns tava)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca in trei straturi:

Pentru primul strat , mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt.


Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se dizolva, apoi adaugi branza, stafidele scurse, 2 linguri pesmet si omogenizezi.


Ungi o forma de tort (eu anul trecut am facut in forma de tort si mi-a parut mica ,anul acesta am facut in vas de sticla vz foto ) cu unt si o tapetezi cu hirtie de copt sau pudrezi cu faina. Torni prima compozitie si dai la cuptorul preincalzit 15 minute foc mijlociu (eu 160 grade).


Scoti forma cu atentie, presari cele 2 linguri de pesmet ramas pui compozitia cu branza si le coci impreuna timp de 25-30 minute.


In acest timp pregatesti stratul trei. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul pina ajunge bezea, adaugi apoi galbenusurile si cu o paleta amesteci de jos in sus usor. Incorporam nuca amestecata cu cacao si esenta de rom.


Scoti tava din cuptor, intinzi stratul 3 si mai dai pasca la cuptor pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se presara cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca in trei straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

aziz 1

02.05.2011, 16:21

mamaita

adry88 1

14.05.2011, 17:44

aziz 1

14.05.2011, 17:58

eduard umbli la arhive?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide