Pasca traditionala

de ianculubita in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 2624 vizualizari

 

Foarte multe retete de pasca au aparut dar parerea mea e ca nu ar trebui sa se numeasca Pasca,ci simplu prajitura cu branza.
Oare de ce ne ferim de traditii???!!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac ramas de la cozonaci
  • 500 g branza proaspata de vaci bine scursa
  • 5 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide. Deasupra peste branza facem traditionala cruce tot din aluat, ungem cu galbenus aluatul de pe margine si crucea, apoi dam la cuptor la foc mic 40-50 minute.


Lasam sa se raceasca in tava apoi dam cu cutitul usor de jur imprejur si o rasturnam.

 

TIPS-URI

1

la pasca traditionala nu se pune zahar pentru ca branza se subtiaza, apoi dulceata-si ia de la aluatul de cozonac si de la stafide

2

de asemenea, tot in pasca traditionala se punea pe vremuri si orez fiert amestecat cu branza(foarte buna era)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diana_k 1

25.04.2013, 09:52

si dupa mine Pasca trebuie sa fie Pasca, facuta odata pe an, traditional fara cacao, ciocolata si alte chestii
Lulu reteta ta e foarte buna

adry88 1

25.04.2013, 10:52

bun bun

ianculubita 1

25.04.2013, 15:17

multumesc pentru aprecieri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa