Pasca traditionala

de ianculubita in Dulciuri, 24 Apr 2013 | 2409 vizualizari

 

Foarte multe retete de pasca au aparut dar parerea mea e ca nu ar trebui sa se numeasca Pasca,ci simplu prajitura cu branza.
Oare de ce ne ferim de traditii???!!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac ramas de la cozonaci
  • 500 g branza proaspata de vaci bine scursa
  • 5 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala:

Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide. Deasupra peste branza facem traditionala cruce tot din aluat, ungem cu galbenus aluatul de pe margine si crucea, apoi dam la cuptor la foc mic 40-50 minute.

Lasam sa se raceasca in tava apoi dam cu cutitul usor de jur imprejur si o rasturnam.

 

TIPS-URI

1

la pasca traditionala nu se pune zahar pentru ca branza se subtiaza, apoi dulceata-si ia de la aluatul de cozonac si de la stafide

2

de asemenea, tot in pasca traditionala se punea pe vremuri si orez fiert amestecat cu branza(foarte buna era)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diana_k 1

25.04.2013, 09:52

si dupa mine Pasca trebuie sa fie Pasca, facuta odata pe an, traditional fara cacao, ciocolata si alte chestii
Lulu reteta ta e foarte buna

adry88 1

25.04.2013, 10:52

bun bun

ianculubita 1

25.04.2013, 15:17

multumesc pentru aprecieri!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!