Pasta de mere cu anason si cuisoare

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 812 vizualizari

 

Mai mult un piure de mere aromat si gustos, il putem servi si ca desert

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere
  • 200-300 gr zahar
  • zeama unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 linguri coniac sau wisky
  • 2 stelute de anason stelat
  • aproximativ 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 6 cuisoare putin zdrobite
  • doua maini stafide brune hidratate in 1 lg esenta rom, 1 lg esenta vanilie si 2 lg coniac
  • doua maini de nuca prajita maruntita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mere cu anason si cuisoare:

Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert cu merele si le-am inlaturat la sfarsit. Dupa ce au fiert putin am pasat trei sferturi din mere astfel incat sa avem cateva cubulete de mere dar si magiun. Spre sfarsit adaugam stafidele hidratate si nuca. Scoatem cojile de mere, anasonul si cuisoarele si umplem borcanele inclzite. La fel de bine putem folosi pere in loc de mere dar trebuie sa fie bine coapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mere cu anason si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:03

Ce arome

MotanLaOale 1

27.06.2015, 17:56

-Licurici- 1

30.06.2015, 07:53

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui