Pasta de modelat din trufe

de naomy in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 2826 vizualizari

 

Dragi prieteni trebuie sa va marturisesc ca aceasta pasta de modelat din trufe este dintr-o simpla gresala,tocmai ma pregateam sa fac o crema dintr-o cutie de trufe ce mi-au mai ramas si ghiciti!?mi sa taiat crema sau cred ca din cauza laptelui ,principalul este ca nu vroiam sa-o arunc si am incercat sa-o remediez si rezultatul .....FENOMENAL ,am folosit-o pt decor .

 

INGREDIENTE

  • 250 trufe
  • 50 lapte
  • 40 unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de modelat din trufe:

Preparare pasta de modelat din trufe


Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa, o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si de acea a devenit mai lichida) apoi punem untul si amestecam cu telul. Amestecam cu viteza pana observam ca se separa un lichid unsuros pe care il aruncam, amestecam in continuare si continuam acest procedeu pana in final, o sa raman o pasta ca si fondantul care este usor de modelat ....


Procedeul este asemanator ca si la facerea untului din frisca...nu stiu daca ati patit sa vi se taie frisca, mie mi s-a intamplat de cateva ori si am obtinut o minunatie de unt cu diferenta ca era dulce :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de modelat din trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

alinutzika 1

21.08.2011, 23:22

buna idee

naomy 1

22.08.2011, 02:27

am furat formele de la plastelina lui Marcos ...sincer vb special pt asta am cumparat plastelina

naomy 1

22.08.2011, 02:28

va multumesc de comentari si de vizita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Trufe de ciocolata neagra si alba