Pasta de modelat din trufe

de naomy in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4325 vizualizari

 

Dragi prieteni trebuie sa va marturisesc ca aceasta pasta de modelat din trufe este dintr-o simpla gresala,tocmai ma pregateam sa fac o crema dintr-o cutie de trufe ce mi-au mai ramas si ghiciti!?mi sa taiat crema sau cred ca din cauza laptelui ,principalul este ca nu vroiam sa-o arunc si am incercat sa-o remediez si rezultatul .....FENOMENAL ,am folosit-o pt decor .

 

INGREDIENTE

  • 250 trufe
  • 50 lapte
  • 40 unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de modelat din trufe:

Preparare pasta de modelat din trufe

Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa,  o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si de acea a devenit mai lichida) apoi punem untul si amestecam cu telul. Amestecam cu viteza pana observam ca se separa  un lichid unsuros pe care il  aruncam, amestecam in continuare si continuam acest procedeu pana in final, o sa raman o pasta ca si fondantul care este usor de modelat ....

Procedeul este asemanator ca si la facerea untului din frisca...nu stiu daca ati patit sa vi se taie frisca, mie mi s-a intamplat de cateva ori si am obtinut o minunatie de unt cu diferenta ca era dulce :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de modelat din trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alinutzika 1

21.08.2011, 23:22

buna idee

naomy 1

22.08.2011, 02:27

am furat formele de la plastelina lui Marcos ...sincer vb special pt asta am cumparat plastelina

naomy 1

22.08.2011, 02:28

va multumesc de comentari si de vizita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trufe