Pasta de post, din masline negre

de RODIMUR in Mancaruri de post, 13 Apr 2019 | 508 vizualizari

 

Pentru un mic dejun de post, dacă v-ați săturat de zacuscă, brânză tofu și pateu vegetal, vă recomand această pastă de măsline negre, sănătoasă și absolut naturală, foarte rapid și ușor de preparat, din puține ingrediente și cu un gust excelent. Chiar și cei care nu țin post o agreează, ca pe ceva rafinat și bun ca aperitiv, inclusiv la mesele festive.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de măsline negre, fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de oregano
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare (dacă mai este nevoie)
  • piper
  • Pentru decor:
  • roșii cherry
  • feliuțe de măsline
  • verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de post, din masline negre:

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor.


Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția.


La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de măsline și zeama de lămâie. Se omogenizează și dacă mai este nevoie, se adaugă și sare, după gust.


Se servește pe pâine prăjită și se decorează frumos, după gustul fiecăruia.


În zilele cu dezlegare la pește, sau de dulce, se poate adăuga și anșoa (anchois).

 

TIPS-URI

1

Este bine să spălați în prealabil măslinele, sub jet de apă, deoarece nu știți în ce condiții igienico-sanitare au fost ținute și manevrate, înainte de comercializare.

2

Scurgeți măslinele bine de apă, înainte de a le mixa.

3

Adăugați sare, numai dacă măslinele nu sunt suficient de sărate. De regulă, nu mai este nevoie.

4

Când nu este post, sau în zilele cu dezlegare la pește se poate adăuga anșoa (anchois).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de post, din masline negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

14.04.2019, 22:32

Mulțumesc frumos, Mihaela!

Gherca Daniela 1

15.04.2019, 11:59

RODIMUR 1

15.04.2019, 12:31

Mulțumesc frumos, Daniela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu dovlecel - de post