Pasta de ridiche neagra

de anca_rm in Salate, 10 Oct 2013 | 3841 vizualizari

 

Ridichea neagra este cunoscuta inca din Egiptul antic si a fost introdusa in Europa de catre romani . Are efecte benefice continand vitamina B si C , calciu iod, magneziu, fier .
Este recomandata in litiaza biliara , insuficienta renala ,afectiuni pulmonare, tuse, reumatism , boli de piele, alergii si probabil mai sunt si altele
Ajuta digestia si este un laxativ natural .

Nu este o reteta deosebita si nici grea , dar am zis ca poate e utila cuiva .

 

INGREDIENTE

  • 1 ridiche neagra
  • 200 gr smantana
  • sare
  • 2 lunguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ridiche neagra:

Ridichea o curatam de coaja si o spalam in apa rece . O dam pe razatoarea mica si o punem sa stea cu sare cam 20 minute(puneti un pic de sare , se poate adauga ulterior ).


Dupa 20 minute cu ajutorul blenderului o facem pasta (daca se doreste se poate stoarce sucul lasat de ridiche), adaugam uleiul de masline si smantana . Amestecam bine si acum se poate gusta de sare . Punem pasta la frigider .


Se serveste pe paine .


Daca se doreste in loc de smantana se poate face maioneza , eu personal evit maioneza .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ridiche neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.10.2013, 19:35

Laura

Bunica 1

10.10.2013, 19:46

Buna pasta de ridiche!

Rocsi 1

10.10.2013, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!