Pasta de susan preparata in casa - Tahini

de merisor in Sosuri, 7 Noi 2018 | 775 vizualizari

 

Cum îmi place mult hummusul, m-am gândit să-mi prepar în casă și tahini sau pastă de susan.
Nu știu, dar tot ce am luat din comerț parcă a fost prea amărui la gust și nu m-am împăcat cu el.
A ieșit chiar delicios al meu, aproape că îmi venea să-l servesc simplu, pe lipii calde. :D
 

 

INGREDIENTE

  • 100 g semințe de susan
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de susan preparata in casa - Tahini:

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan.


Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă.


Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui.


Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5 minute.


Le măcinăm, apoi, până le tranformăm în pastă.


Transferăm pasta de susan în recipientul unui blender, sau a unui mixer.


Adăugăm uleiul și le mixăm intens, până la omogenizare.


În funcție de consistența și gustul dorit, mai adăugăm, sau nu, ulei.


Potrivim gustul cu sare și punem tahini sau pastă de susan într-un borcan cu capac, pe care îl dăm la frigider până în momentul folosirii.


Să vă fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Se poate păstra la frigider chiar și două săptămâni, dar vom avea grijă să-l facem puțin mai sărat.

2

Se poate folosi și ulei de floarea soarelui, sau ulei de susan.

3

Dacă folosim doar o parte din tahini, peste cel care rămâne adăugăm ulei, pentru a crea o peliculă protectoare împotriva mucegaiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de susan preparata in casa - Tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

08.11.2018, 10:05

Nu am mancat niciodata, va trebui sa o incerc!

mihaelar63 1

13.11.2018, 04:41

RuxyRux 1

15.11.2018, 21:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Pastă de susan - Tahini