Pasta in salsa rosata

de - Andreea - in Paste, 18 Iun 2015 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 125 g pancetta
  • 300 g rosii in bulion
  • 200 ml smantana
  • 1\2 ceapa alba
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc proaspat
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta in salsa rosata:

Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute.

Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine crocanta. 

Adaugam apoi smantana, busuiocul uscat,sare si piper dupa gust. Lasam la foc potrivit pentru 5 minute amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn. 

Adaugam apoi rosiile in bulion,amestecam si lasam in continuare la foc potrivit pentru alte 2 minute. La urma adaugam busuiocul proaspat maruntit.

Intre timp punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba se pune sare si apoi pastele.Le fierbem pentru 9 minute (sau conform indicatiilor de pe ambalaj, in functie de pasta folosita). Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca. 

Cand pasta este fiarta, o scurgem de apa si o amestecam cu sosul din tigaie.

Se servesc calde. 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta in salsa rosata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

- Andreea - 1

19.06.2015, 18:07

Marcelalidia ... cu prima ocazie sigur voi incerca

Rocsi 1

19.06.2015, 20:52

Arata bine!

- Andreea - 1

20.06.2015, 00:45

Rocsi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste gratinate, cu sunca si telemea