Pastai cu aripioare de pui la tigaie

de x_plane in Pui, 28 Oct 2011 | 5173 vizualizari

 

Prima data cand am mancat pastai a fost la bunica acasa...tin minte ca erau atat de bune incat nu te puteai opri din mancat :). aici in grecia nu exista sanse sa gasesc asa minunatie de pastai ca acasa dar am incercat sa ma descurc cu ce am avut...sper sa placa tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr pastai
  • 400 gr aripioare de pui
  • 2 ardei capia medii ca marime
  • o ceapa mare sau 2 mai mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura de bulion (80 gr aprox.)
  • 100 ml de ulei
  • sare-piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu aripioare de pui la tigaie:

Se toaca ceapa si usturoiul (mie imi plac tocate marunt) se pun la calit in uleiul incins in prealabil.Cand ceapa devine sticloasa se "arunca" in tigaie si ardeii capia taiati pai si bulionul.Se calesc toate pentru inca 3-4 minute dupa care adaugam pastaile. Pentru a le ajuta sa fiarba eu am pus si o cana de apa in care am "strecurat" 2 lingurite de concentrat de legume).Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mediu spre mic pana se patrund bine bine pastaile(la mine a durat in jur de 30 de minute).


In timp ce asteptam pastaile,intr-o alta tigaie rumenim bine aripioarele impreuna cu putina sare si putin piper(eu am cumparat din acelea congelate prajite in prealabil...dar desigur nu se compara cu cele proaspete). Aripioarele se scot cand sunt gata si se pun la "zvantat" pe prosop de hartie.Cand pastaile s-au patruns bine punem si aripioarele in tigaie si potrivim de sare si piper. Se lasa totul la foc mediu fara capac pentru ca vrem ca sosul in care au fiert pastaile sa scada pentru inca 10 minute.Se ia de pe foc se adauga mararul si mancarea dumneavoastra este gata.


Si pastaile si aripioarele merg de minune cu mamaliguta si mujdei de usturoi asa ca va recomand sa nu lipseasca nici acestea de pe masa :P.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Adaugati un cub de unt (50-60 de gr) cand se calesc legumele...sporeste savoarea mancarii,desi e minunata si fara.

2

Un pahar de vin adaugat odata cu aripioarele deasemenea va spori gustul mancarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu aripioare de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Lory_Lore 1

09.11.2011, 19:24

www.top-shopping.ro - de aici puteti achizitiona tigaia Hot Pan, Dry Cooker si multe altele pentru bucatarie

diaconta 1

20.08.2012, 08:36

La multi ani Ionut ai cam uitat de noi

diaconta 1

20.08.2013, 08:59

La multi ani tinere vad ca te-am felicitat si anul trecut dar ai uitat de noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aripioare crocante cu sos de telina