Pastai la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 14 Iul 2011 | 62989 vizualizari

 

Nu am mai pus de ceva ani,pentru ca ultima oara cand a pus mama ,nu stiu ce s-a intamplat dar toate borcanele au fiert.Acum mi-a dat reteta o vecina si mi-a zis ca imi garanteaza 100% ca vor tine..am pus doar cateva borcanele ,de proba,si daca peste o saptamana vad ca sunt in regula,atunci mai pun!

 

INGREDIENTE

  • pastai
  • sare mare
  • aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai la borcane pentru iarna:

Pastaile le curatati capetele si le spalati bine.

Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare.

Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente).

Le scoateti cu o paleta intr-un bol.

Spalati borcanele cu apa fierbinte si le puneti la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.

Asezati pastaile calde in borcane.

Acum pregatiti saramura:

La 1 litru de apa rece puneti o lingura de sare.

Invartiti pana ce sarea este topita.

Turnati apa sarata peste pastai, sa acopere bine pastaile, iar deasupra fiecarui borcan adaugati cate o aspirina pisata.

Infiletati bine borcanele si le inveliti in hartie fiecare.

Le asezati intr-o oala si puneti apa rece, cat sa cuprinda cam pe 3 sferturi borcanele.

Le acoperiti cu un prosop curat de bucatarie, apoi puneti oala pe flacara aragazului si sterilizati pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).

Cand sunt gata le scoateti din oala, le inveliti fierbinti intr-o patura, iar dupa ce s-au racit, le pastrati intr-un loc racoros.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

oanapl 1

10.07.2018, 23:21

Super idee! Nu am incercat pana acum.

Rocsi 1

13.07.2018, 10:32

Multumesc Oana!

kytz 1

19.07.2018, 05:41

Ce mult îmi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)