Pastai la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 14 Iul 2011 | 56414 vizualizari

 

Nu am mai pus de ceva ani,pentru ca ultima oara cand a pus mama ,nu stiu ce s-a intamplat dar toate borcanele au fiert.Acum mi-a dat reteta o vecina si mi-a zis ca imi garanteaza 100% ca vor tine..am pus doar cateva borcanele ,de proba,si daca peste o saptamana vad ca sunt in regula,atunci mai pun!

 

INGREDIENTE

  • pastai(nu pot sa va dau cantitatile exacte,eu am facut dupa ochi)
  • sare mare
  • aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai la borcane pentru iarna:

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.


intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf de sare mare.


cand apa incepe sa fiarba,punem pastaile si le dam cateva clocote(nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi.le incercati si le lasati sa fie putin tari).


le scoatem cu o paleta intr-un bol,iar apa o aruncam.


spalam borcanele cu apa fierbinte si le scurgem bine.


asezam pastaile in borcane.


acum pregatim apa cu sare.


la 1 litru de apa rece punem o lingura cu varf de sare.


invartim pana ce sarea se topeste.


punem apa sarata peste pastai ,iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.


infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.


le asezam intr-o oala,si punem apa rece,cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.


deasupra punem un prosop curat de bucatarie,apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute(20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).


cand sunt gata le scoatem din oala,le lasam sa se raceasca ,apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

marcela1979 1

15.07.2011, 11:44

sper sa ti stea

Rocsi 1

15.07.2011, 21:46

multumesc carla

Rocsi 1

19.07.2011, 20:25

am venit sa va zic,ca dupa o saptamana,pastaile sunt foarte bune si au stat...deci e buna reteta..azi am mai pus o tura de cateva borcane daca am vazut ca totul este in regula!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui