Pastai scazute cu usturoi verde si marar

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 25 Iun 2011 | 9116 vizualizari

 

Ieri am cules a doua oara, pe anul asta, fasole din gradina si nu stiam ce sa fac....ma batea gandul sa fac o salata de fasole verde cu maioneza , dar am vazut la andreea mancarica de pastai si mi-a placut tare mult cum a prezentat-o ea, incat azi dimineata pe la 9 era pe foc...tare buna a iesit, ms andreea.

 

INGREDIENTE

  • fasole verde fideluta ( eu am avut un castron, sa zic ca a fost 1 kg, nu am cantarit-o )
  • 1 ceapa
  • usturoi verde ( eu am pus 2 fire, puteti pune unul sau mai multe)
  • 2 -3 linguri bulion de casa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • marar proaspat
  • 2 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai scazute cu usturoi verde si marar:

Spalam fasolea sub jet de apa rece, dupa care ii rupem capetele si o dam pe jumatate, dupa care o mai spalam intr-o apa. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand apa a inceput sa fiarba punem pastaile si acoperim cu un capac, lasam sa fiarba 15- 20 de minute. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Punem intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei, peste care vom pune ceapa si usturoiul, lasam sa se caleasca usor, dupa care punem bulionul si putina apa. Cu o paleta scoatem pastaile si le punem peste ceapa si usturoi, apoi acoperim cu apa in care au fiert, punem capacul si lasam sa fiarba impreuna 30-40 de minute la foc potrivit. La sfarsit condimentam si asezonam cu marar tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

Pastai scazute cu usturoi verde si marar-0
Pastai scazute cu usturoi verde si marar-1
Pastai scazute cu usturoi verde si marar-2
Pastai scazute cu usturoi verde si marar-3

COMENTARII (29)

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

02.07.2011, 22:26

multumesc fetelor

Lau

Lau 1

02.07.2011, 23:05

bune

imas

imas 1

24.09.2011, 17:53

BUNA GOSPODINELOR. ACELE PASTAI FINE CONGELATE DIN COMERT IES LA FEL DE BUNE CA CELEVERZI, SAU NU AU NICI UN GUST???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!