Paste Alfedro

de ClaudiaHossu in Retete Delikat, 1 Aug 2018 | 1768 vizualizari

 

o reteta delicioasa plina de savoare

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste tagliatelle
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 100 g unt 82% grasime
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g parmezan ras
  • 1-2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 piepti de pui
  • condimente delikat de gaina
  • 1 jumatate pahar de vin alb

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Alfedro:

Se spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare.

Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie bucatele, apoi felile de pui se tin la cald.
Pastele se pun la fiert in apa cu condimente de gaina DELIKAT si un strop de ulei si se fierb 5 minute, la foc mic, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Se pun intr-o tigaie mare 2 catei de usturoi cu 100 gr unt si o lingura ulei, se caleste la foc mic, se pune bucatile de pui, se adauga paharul de vin alb si o canuta din apa de la paste; se lasa sa se evapore alcoolul, se pun pastele in tigaie si se mai tin 2 minute. La final am pus smantana de gatit si parmezan ras, se amesteca bine, se mai pune piper alb si se servesc calde cu parmezan deasupra si patrunjel tocat.

Sunt fine ca matasea, gustoase de la smantana si parmezan, puiul ii da o savoare de vis. Au iesit 5 portii, s-au mancat imediat la cat de gustoase au fost.

TIPS-URI

1

se servesc calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Alfedro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

RODIMUR 1

01.08.2018, 22:30

Foarte bune! De mult îmi doresc să fac și eu rețeta asta...Corectează titlul...

dantes 1

03.08.2018, 12:17

Bune!

Ina 1

05.08.2018, 22:31

imi place ce-ai gatit!
Poate se indura vreun operator sa modifice titlul, pentru Claudia e prea tarziu )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor