Paste bolognese

de Oana in Paste, 27 Apr 2009 | 13529 vizualizari

 

Sosul bolognese se poate combina cu orice tip de paste. Eu mai aveam niste fundite (aduse din Venetia :) ) si le-am fiert pe-astea.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • un mocov mic
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 300g carne tocata
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste bolognese:

Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul la fel. Eu am pus si un fir de ceapa verde. Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, apoi legumele si se lasa putin la inmuiat.


Se adauga apoi carnea si un pahar cu apa si se lasa sa scada putin, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi rosiile taiate marunt si lasam sa fiarba bine, pana scade si sosul.


Condimentam cu sare, piper, putin rosmarin si salvie. La final eu am adaugat si o mana mare de ciuperci din borcan si marar tocat marunt (este optional, mie mi-era pofta de sos cu ciuperci ).


Intre timp am fiert si pastele, cam 7 minute, cat scria pe pachet, apoi le-am dat prin jet de apa rece.


Am pus pastele pe farfurie si sosul deasupra. Se poate presara parmesan din belsug, eu insa am ramas in pana


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos Bolognese