Paste cu sos Bolognese

de AlexTeacher in Paste, 5 Iul 2017 | 1908 vizualizari

 

Astazi o sa te-nvat sa-ti pregatesti paste proaspete de casa si sa le faci si un sos Bolognese, foarte foarte bun!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Pentru sosul Bolognese:

  • 600 g carne tocata de vita
  • 1 morcov
  • 2 buc. ceapa salota
  • 3 linguri de ulei de masline
  • putina telina apio
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml de vin rosu demisec
  • 200 g de pancetta
  • 600 g rosii cuburi la cutie
  • 2 frunze de dafin
  • 250 ml de lapte
  • 350 ml de supa concentrata de vita,
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust

Pentru pastele de casa:

  • 200 g de faina de calitate
  • 2 oua medii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • putina sare

Vei mai avea nevoie de extra faina pentru masina de intins paste si de parmezan proaspat ras pentru servire.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos Bolognese:

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.

Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.

Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le peste pancetta.

Caleste-le si pe acestea putin, creste focul la mediu si adauga carnea de vita.

Prajeste-o si pe aceasta pana devine brun aurie si adauga vinul.

Lasa-l sa se reduca si adauga supa de vita.

Cand si acesta s-a mai redus, adauga frunzele de dafin, rosiile si zaharul pentru a mai taia din aciditatea lor.

Da focul mic si pune capacul. Amesteca din cand in cand sa eviti sa se lipeasca. Daca este nevoie, mai pune putina supa.

Lasa pe foc cca 1 ora – 1 ora si jumatate, amestecand din cand in cand.



Intre timp, te poti apuca de paste.

Asaza faina pe blatul de lucru, fa o gaura in centrul acesteia, si sparge cele 2 oua.

Adauga sarea si uleiul de masline, si cu ajutorul unei furculite, amesteca oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini.

Incepe si framanta acest aluat, folosindu-ti varful degetelor.

Adauga din cand in cand, cate un praf de faina de fiecare data cand vrei sa eviti sa ti se lipeasca aluatul de masa sau de maini.

Aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos.

Acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider cca. 20 de min.



Dupa 20 de min, scoate-l si presara putina faina pe deasupra si pe dedesubt pentru a evita lipirea.

Ca sa obtin pastele pe care mi le doresc, perfect intinse si uniform taiate, voi folosi o masina de paste, Atlas Cromo de la Marcato;

Pune putina faina pe masina de paste si introdu bucata de aluat in partea stanga, pentru a o intinde.

Incepe de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presara putina faina pe foaie si scade un nivel de grosime.

Odata ce-ai terminat de intins foaia, si-ai obtinut grosimea si lungimea dorita, muta manerul masinii de facut paste, pune putina faina deasupra si taie aluatul cu forma de fettuccine.

Lasa-le sa se usuce putin pe o foaie de copt.

Pune apa cu sare pe foc la incalzit.

Cand aceasta a inceput sa clocoteasca, adauga pastele acolo pentru cca. 1 minut si jumatate.

Da drumul la apa rece in chiuveta si scurge-le intr-o sita.

Stropeste-le cu putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca.

Este timpul sa verific sosul. Acesta-i aproape gata. Voi adauga si paharul de lapte.

El este principalul responsabil cu punerea in evidenta a gustului minunat al carnii. Totodata, laptele este cel care confera sosului aceasta tenta portocalie.

De indata ce sosul s-a redus si s-a inchegat frumos, pune pastele peste acesta si amesteca cca. 1 min.

Scoate-le pe farfurii, rade parmezan proaspat pe deasupra si serveste-le imediat.

Aceasta-i varianta mea de paste Bolognese. Este una din retetele care a suferit nenumarate modificari de-alungul anilor, unele bune, iar altele mai putin bune. Sunt sigur ca o sa te indragostesti de-aceste paste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

miki_a 1

06.07.2017, 00:58

Buneeeee!🍝🍝🍝

dantes 1

07.07.2017, 10:55

Bune!

noiinbucatarie 1

17.07.2017, 11:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Eggplant Parmigiano