Paste Carbonara

de Gherca Daniela in Spaghete, 4 Oct 2016 | 5252 vizualizari

 

Am facut aceste paste dupa reteta lu'Chef Florin Dumitrescu, putin modificata, si pot spune ca a iesit o minunatie, super gustoase si chiar o mancare foarte rapida! 

 

INGREDIENTE

  • 200g spaghete
  • sare pentru apa in care fierbem pastele
  • 100g bacon
  • 2 catei de usturoi
  • 35g parmezan ras
  • piper negru macinat
  • 2 galbenusuri
  • 50ml ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj.


Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care l-am taiat cuburi pana cand acesta devine crocant) cu usturoiul putin stalcit cu un cutit, dupa ce am prajit bine baconul scoatem cateii de usturoi si adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, in tigaie si mai lasam pana cand aceasta se evapora.


Separat, punem intr-un bol galbenusurile cu parmezanul (oprim putin parmezan pentru decor) si cateva picaturi de ulei de masline, amestecam cu un tel pana obtinem o pasta.


Spaghetele fierte le punem in tigaie peste bacon, amestecam putin, apoi stingem focul si peste spaghete adaugam pasta de galbenus cu parmezan, amestecam din nou, mai adaugam cateva linguri din apa de la paste, presaram piper negru macinat, iar pastele noastre sunt gata.


Cand asezam pastele pe o farfurie presaram putin parmezan si piper negru!


Servim cald!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

05.10.2016, 09:36

Va multumesc!

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:33

Panacris 1

06.10.2016, 22:16

P.S. Ai grijă ca acuși apar italiencele să ”desfințeze” rețeta )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara a la Adasev