Paste cu cacao cu sos caramel

de katty in Dulciuri, 30 Oct 2014 | 3697 vizualizari

 

Paste delicioase de casa aromate cu un sos caramel(preferatul meu) si zmeurica proaspata. Puteti inlocui zmeura cu orice fructe va plac. Puteti face pastele si sosul cu o zi inainte pentru a va usura munca.

 

INGREDIENTE

  • Paste:
  • 3 oua ,
  • 225 gr faina ,
  • 75 gr cacao pudra ,
  • un praf de sare
  • Sos caramel cu migdale:
  • 200 gr zahar ,
  • 100 gr migdale ,
  • 30 gr unt,
  • 100 ml frisca vegetala
  • 150 smantana de frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • zmeura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu cacao cu sos caramel:

Pentru sos  punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem  si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .

Punem zaharul  intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o culoare aurie , agitand vasul din cand in cand. Adaugam migdalele, amestecam usor pana se omogenizaeaza, apoi  adaugam untul si amestecam energic pana untul se topeste si compozitia se uniformizeaza. Turnam frisca si lasam sa dea cateva clocote. Dam vasul jos si lasam sosul sa se raceasca

Pentru paste amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat omogen  pe care il strangem intr-o bila , il acoperim si il lasam 30 de minute sa se odihneasca . Intim o foaie cat mai subtire pe care o taiem in fasii de aproximativ 5-7 mm . Lasam patele sa se usice putin , apoi le fierbem al dente  i apa cu putina sare .

Batem smantana cu zaharul pudra  pana se intareste putin .

Scurgem pastele si le impartim in 3 farfurii . Deasupra turnam sos caramel , 2 linguri de frisca si zmeura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cacao cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

anca_rm 1

30.10.2014, 14:37

interesant

MotanLaOale 1

31.10.2014, 11:21

babi5 1

03.11.2014, 12:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si nuci