Paste cu creveti

de iri_iri in Fructe de mare, 3 Iul 2013 | 2347 vizualizari

 

.....aceste paste le-am preparat si mancat in Italia cand am fost plecata in februarie......Crevetii pentru mine ,pana atunci insemnau ceva cleios si gretos...dar cand am vazut cand si cum au fost folositi si preparati de mai vechea mea prietena din copilarie mi-am schimbat parerea.......sunt o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de creveti,
  • 100 ml ulei
  • un dovleac cu coaja verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri de suc de bulion,
  • sare
  • piper,
  • busuioc
  • 500 gr de paste

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti:

Pentru inceput se curata crevetii, o operatie destul de meticuloasa (am fost musafir in aceea zi, deci nu am participat la curatat ci doar la privit). 

Dovleacul se spala si se taie cubulete, iar usturoiul se curata si se piseaza. Crevetii si dovleacul se pun intr-o tigaie la calit cu 100 ml ulei. Apoi se va adauga sucul de bulion care va amestecat cu 200 ml apa si se va adauga peste creveti. Se lasa sa fiarba cam 15 minute, dupa care se va adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si busuioc.

Separat se vor fierbe pastele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei. Pastele gata fierte se vor scoate si se vor scurge de apa si se vor trece sub un jet de apa rece pentru a nu se prinde intre ele.  

Sosul cu creveti se va amesteca cu pastele si se vor servi imediat.  

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

busuiocul da un gust deosebit pastelor cu orice ar fi ele amestecate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

03.07.2013, 22:39

iri_iri 1

03.07.2013, 23:04

simona daniela

Aurelia 07_07 1

04.07.2013, 07:17

Buneee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!