Paste cu creveti

de iry-gabriela in Fructe de mare, 3 Iul 2013 | 4866 vizualizari

 

.....aceste paste le-am preparat si mancat in Italia cand am fost plecata in februarie......Crevetii pentru mine ,pana atunci insemnau ceva cleios si gretos...dar cand am vazut cand si cum au fost folositi si preparati de mai vechea mea prietena din copilarie mi-am schimbat parerea.......sunt o bunatate !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de creveti,
  • 100 ml ulei
  • un dovleac cu coaja verde,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 linguri de suc de bulion,
  • sare
  • piper,
  • busuioc
  • 500 gr de paste

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti:

Pentru inceput se curata crevetii, o operatie destul de meticuloasa (am fost musafir in aceea zi, deci nu am participat la curatat ci doar la privit). 

Dovleacul se spala si se taie cubulete, iar usturoiul se curata si se piseaza. Crevetii si dovleacul se pun intr-o tigaie la calit cu 100 ml ulei. Apoi se va adauga sucul de bulion care va amestecat cu 200 ml apa si se va adauga peste creveti. Se lasa sa fiarba cam 15 minute, dupa care se va adauga usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si busuioc.

Separat se vor fierbe pastele in apa cu un praf de sare si o lingura de ulei. Pastele gata fierte se vor scoate si se vor scurge de apa si se vor trece sub un jet de apa rece pentru a nu se prinde intre ele.  

Sosul cu creveti se va amesteca cu pastele si se vor servi imediat.  

Pofta buna!

TIPS-URI

1

busuiocul da un gust deosebit pastelor cu orice ar fi ele amestecate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

03.07.2013, 22:39

iry-gabriela 1

03.07.2013, 23:04

simona daniela

Aurelia 07_07 1

04.07.2013, 07:17

Buneee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu creveti