Paste cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 29 Ian 2010 | 16230 vizualizari

 

Am mancat prima data paste cu fructe de mare in Italia la Rimini , am ramas fascinata de gustul lor. Aveau un amestec de arome rafinate si simple care le dadea un gust deosebit de bun, am cerut reteta si bucatarul a fost dragut si mi-a explicat si reteta si modul de preparare. Va impartasesc si voua aceasta reteta care o puteti prepara cu ce fructe de mare preferati si gasiti, e preferabil sa le utilizati pe cele proaspete. In Romania a vazut ca Metro are o mare varietate de fructe de mare proaspete si la preturi accesibile, mai ales ca acestea se cumpara de obicei in cantitate mica.

 

INGREDIENTE

  • paste de buna calitate, eu am folosit de aceasta data linguine de la Barilla pentru ca mi se par ca merg foare bine cu fructele de mare, 
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingurita de sos pesto,
  • 1/2 lingurita suc de lamaie,
  • 25 -50ml  vin alb, 
  • 300 grame de inele de calamar,
  • 5-6 creveti,
  • 400 grame scoici ,
  • cateva tomate cerise,
  • o tija de telina,
  • cativa catei de usturoi taiati in lamele fine,
  • o lingurita de patrunjel maruntit, sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare:

     Pregatim inelele de calamar pe care le calim la foc mic timp de 15 minute impreuna cu telina taiata marunt si 2 catei de usturoi taiati lamele fine, putina sare si o jumatate de lingurita de suc de lamaie si o lingura ulei de masline. Nu trebuie adaugata apa deloc, doar lasat totul la foc mic.

    Separat pregatim pe o farfurie rosiile, patrunjelul si o lingurita de sos pesto.  Intr-un vas mai mare punem apa la fiert cu putina sare si cand clocoteste punem pastele, acestea alese de mine se fierb timp de 8 minute. Eu am pus cam 200 de grame de paste .

   Separat curatam scoicile si clatim crevetii , scoicile trebuie lasate in apa cu sare minim 30 de minute inainte de a fi pregatite.

   Cand sunt aproape fierte pastele incepem pregatirea sosului cu fructe de mare, intr-o tigaie cu ulei de masline incins punem pentru inceput tomatele la caramelizat si le scoatem dupa ce eu luat o crusta aurie. Le saram putin si le lasam pe o farfurie fara sa le acoperim cu ceva. In uleiul  de masline adaugam sosul pesto si punem scoicile  si 25-50 ml de vin alb si lasam la foc iute. Dupa ce se deschid scoicile si se evapora vinul adaugam crevetii si calamarii, saram si piparam dupa gust si adaugam pastele fierbinti. Amestecam cu grija si lasam pe foc inca un minut sa se patrunda bine. O data asezate pe farfurie garnisim pastele cu tomate cerise si presaram o lingurita de patrunjel verde taiat marunt peste ele.

   Este o reteta care ne aduce un plus de culoare si de aroma, imi aminteste intotdeauna de zilele de vara si de briza marii …Merg foarte bine acompaniate cu un pahar de vin, va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

vero_closca 1

17.09.2010, 09:05

Sylvia 1

13.02.2011, 20:38

Maine am in plan cina romantica cu homar facut cu garnitura de orez alb si negru, pun reteta daca reusesc sa-l despic

Panacris 1

08.02.2015, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!