Paste cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 29 Ian 2010 | 21537 vizualizari

 

Am mancat prima data paste cu fructe de mare in Italia la Rimini , am ramas fascinata de gustul lor. Aveau un amestec de arome rafinate si simple care le dadea un gust deosebit de bun, am cerut reteta si bucatarul a fost dragut si mi-a explicat si reteta si modul de preparare. Va impartasesc si voua aceasta reteta care o puteti prepara cu ce fructe de mare preferati si gasiti, e preferabil sa le utilizati pe cele proaspete. In Romania a vazut ca Metro are o mare varietate de fructe de mare proaspete si la preturi accesibile, mai ales ca acestea se cumpara de obicei in cantitate mica.

 

INGREDIENTE

  • paste de buna calitate, eu am folosit de aceasta data linguine de la Barilla pentru ca mi se par ca merg foare bine cu fructele de mare, 
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingurita de sos pesto,
  • 1/2 lingurita suc de lamaie,
  • 25 -50ml  vin alb, 
  • 300 grame de inele de calamar,
  • 5-6 creveti,
  • 400 grame scoici ,
  • cateva tomate cerise,
  • o tija de telina,
  • cativa catei de usturoi taiati in lamele fine,
  • o lingurita de patrunjel maruntit, sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare:

     Pregatim inelele de calamar pe care le calim la foc mic timp de 15 minute impreuna cu telina taiata marunt si 2 catei de usturoi taiati lamele fine, putina sare si o jumatate de lingurita de suc de lamaie si o lingura ulei de masline. Nu trebuie adaugata apa deloc, doar lasat totul la foc mic.

    Separat pregatim pe o farfurie rosiile, patrunjelul si o lingurita de sos pesto.  Intr-un vas mai mare punem apa la fiert cu putina sare si cand clocoteste punem pastele, acestea alese de mine se fierb timp de 8 minute. Eu am pus cam 200 de grame de paste .

   Separat curatam scoicile si clatim crevetii , scoicile trebuie lasate in apa cu sare minim 30 de minute inainte de a fi pregatite.

   Cand sunt aproape fierte pastele incepem pregatirea sosului cu fructe de mare, intr-o tigaie cu ulei de masline incins punem pentru inceput tomatele la caramelizat si le scoatem dupa ce eu luat o crusta aurie. Le saram putin si le lasam pe o farfurie fara sa le acoperim cu ceva. In uleiul  de masline adaugam sosul pesto si punem scoicile  si 25-50 ml de vin alb si lasam la foc iute. Dupa ce se deschid scoicile si se evapora vinul adaugam crevetii si calamarii, saram si piparam dupa gust si adaugam pastele fierbinti. Amestecam cu grija si lasam pe foc inca un minut sa se patrunda bine. O data asezate pe farfurie garnisim pastele cu tomate cerise si presaram o lingurita de patrunjel verde taiat marunt peste ele.

   Este o reteta care ne aduce un plus de culoare si de aroma, imi aminteste intotdeauna de zilele de vara si de briza marii …Merg foarte bine acompaniate cu un pahar de vin, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

vero_closca 1

17.09.2010, 09:05

Sylvia 1

13.02.2011, 20:38

Maine am in plan cina romantica cu homar facut cu garnitura de orez alb si negru, pun reteta daca reusesc sa-l despic

Panacris 1

08.02.2015, 15:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sparanghel si ciuperci sote