Paste cu ghebe si sos de rosii

de Rocsi in Paste, 30 Noi 2015 | 5771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii rosii decojite intregi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu ghebe in sare
  • 300 gr penne (eu am folosit fara ou)
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite rase ierburi de provence
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ghebe si sos de rosii:

Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosiile le punem in blender si le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usuroiul si ghebele.
Le sotam 2-3 minute la foc micut, apoi adaugam rosiile si sosul de legume.
Amestecam bine, adaugam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit 5-7 minute.
Spre final dam gust cu sare, piper si ierburile de provence.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, o transferam pe foc.
Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le fierbem 8-10 minute.
Le scurgem cand sunt gata, turnam sosul peste si le amestecam.
Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem pastele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura porivita, pentru 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem si le servim calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ghebe si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.12.2015, 19:45

Multumesc Ruxy

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Pai ia de mananca Ela )

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Gicuta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza la cuptor