Paste cu ghebe si sos de rosii

de Rocsi in Paste, 30 Noi 2015 | 1183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii rosii decojite intregi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de legume
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu ghebe in sare
  • 300 gr penne (eu am folosit fara ou)
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite rase ierburi de provence
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ghebe si sos de rosii:

Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Usturoiul il curatam si il taiem feliute.

Rosiile le punem in blender si le facem pasta.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usuroiul si ghebele.

Le sotam 2-3 minute la foc micut, apoi adaugam rosiile si sosul de legume.

Amestecam bine, adaugam o cana cu apa.

Lasam sa fiarba la foc potrivit 5-7 minute.

Spre final dam gust cu sare, piper si ierburile de provence.

Intr-o cratita punem apa cu putina sare, o transferam pe foc.

Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le fierbem 8-10 minute.

Le scurgem cand sunt gata, turnam sosul peste si le amestecam.

Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem pastele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura porivita, pentru 15-20 de minute.

Cand sunt gata, le scoatem si le servim calde.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ghebe si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

03.12.2015, 19:45

Multumesc Ruxy

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Pai ia de mananca Ela )

Rocsi 1

03.12.2015, 19:46

Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi in sos cu gorgonzola