Paste cu legume

de Sylvia in Penne, 1 Feb 2010 | 9367 vizualizari

 

Va propun aceasta reteta simplu de realizat si delicioasa, excelenta si pentru programele alimentare pentru slabit pentru ca respecta un principiu simplu: nu combina pastele cu carnea sau lactatele. Desi ador combinatie de paste cu carne...evit sa o fac cat pot de mult pentru ca am observat din alimentatia mea ca daca se respecta ca regula de baza cateva principii alimentare, se pot pierde kilogramele si fara diete severe.

 

INGREDIENTE

  • o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu ,
  • o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel zucchinni,
  • 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate  daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) ,
  • o lingura ulei de masline,
  • un varf de cutit de ghimbir ,
  • putina sare,
  • piper,
  • putin busuioc la sfarsit ( daca va place)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume:

  Preparare:   se pune  uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam  5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3  minute. In 7 maxim 9  minute legumele sunt suficient de facute si raman  al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza  putin gatitul. Cand sunt gata legumele, punem sarea si adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.

   Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi