Paste integrale cu legume

de AlexTeacher in Penne, 12 Iun 2017 | 1914 vizualizari

 

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. 
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 200 g penne integrale
  • cate 1/2 de ardei gras rosu, galben si verde
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 3-4 ciuperci champignon
  • 2 catei usturoi
  • 250 g rosii la cutie
  • 8-9 frunze busuioc proaspat
  • 2-3 firicele cimbru proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • ½ de lingurita miere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste integrale cu legume:

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate apa la suprafata si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.



Intre timp, pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toaca legumele: ardeii taie-i cubulete si pune-i intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie sotate pe rand – ele au texturi diferite si timp de gatire diferiti, de aceea trebuie puse pe rand. Toaca marunt si usturoiul.



Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin, decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente.



Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizezi uleiul. Cand s-a incins uleiul, caleste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adauga si doua polonice din apa in care au fiert pastele.



Adauga putin piper si toaca busuiocul mai mare. Cam 9 frunze sunt suficiente.



La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 secunde - 1 minut.



Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:00

Gustoase si satioase!

MarianaCulic 1

15.06.2017, 13:57

Trebuie neapărat să o încerc. Vreau de luni și dacă iese ca și un video, ca aspect o sa Vă trimit o poză !

AlexTeacher 1

07.07.2017, 13:44

Ooo, ar fi grozav! Ma bucur sa aud asa vesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno