Paste integrale cu legume

de AlexTeacher in Penne, 12 Iun 2017 | 8917 vizualizari

 

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. 
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 200 g penne integrale
  • cate 1/2 de ardei gras rosu, galben si verde
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 3-4 ciuperci champignon
  • 2 catei usturoi
  • 250 g rosii la cutie
  • 8-9 frunze busuioc proaspat
  • 2-3 firicele cimbru proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • ½ de lingurita miere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste integrale cu legume:

Incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate apa la suprafata si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete.

Intre timp, pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toaca legumele: ardeii taie-i cubulete si pune-i intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie sotate pe rand – ele au texturi diferite si timp de gatire diferiti, de aceea trebuie puse pe rand. Toaca marunt si usturoiul.

Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin, decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente.

Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizezi uleiul. Cand s-a incins uleiul, caleste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adauga si doua polonice din apa in care au fiert pastele.

Adauga putin piper si toaca busuiocul mai mare. Cam 9 frunze sunt suficiente.

La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 secunde - 1 minut.

Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 15:00

Gustoase si satioase!

MarianaCulic 1

15.06.2017, 13:57

Trebuie neapărat să o încerc. Vreau de luni și dacă iese ca și un video, ca aspect o sa Vă trimit o poză !

AlexTeacher 1

07.07.2017, 13:44

Ooo, ar fi grozav! Ma bucur sa aud asa vesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata de pui si mozzarella