Paste cu leurda umplute cu branza

de anca_rm in Paste, 15 Apr 2021 | 429 vizualizari

 

Luni dimineata am primit niste leurda, si ca sa manance toata lumea am decis sa incerc sa fac niste paste cu leurda. Am avut si un ajutor de nadejde care a umplut si lipit fiecare bucata in parte ulterior mancand cu pofta.

Leurda sau usturoiul ursului se poate folosi si este foarte buna ca si salata dar poate fi utilizata si in preparate gatite,procesate termic. De la aceasta planta se poate consuma frunzele,bulbul dar si florile. In Rusia,de pilda, frunzele de leurda sunt conservate cu sare si sunt consumate ca si o salata.
 
Din pacate noi inca nu am putut ajunge sa culegem,dar fratele meu s-a gandit si la noi si ne-a adus o punguta plina. Am pregatit un borcan de pesto, am pregatit aceste paste si mi-a mai ramas de o salata. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 legatura leurda
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 500 gr faina
  • Umplutura:
  • 300 gr urda sau branza de vaca
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita nucsoara
  • Sos:
  • 50 gr unt
  • 50 ml smantana
  • 30 gr seminte de pin
  • Extra :
  • faina pentru infainat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu leurda umplute cu branza:

Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens.


Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de faina, de marimea oului poate mai trebuie sa adaugati apa. Omogenizam si framantam pana obtinem un aluat usor elastic .


Pe masa am presarat putina faina, atat cat sa pun pe ea aluatul gramada si l-am acoperit cu bolul in care am framantat ca sa se odihneasca cam 15 minute.



Pana cand aluatul meu face o pauza pregatim umplutura: branza o zdrobim foarte bine si o amestecam cu oul si nucsoara. Gustam si mai adaugam sare daca e necesar.



Am impartit aluatul in 8 parti egale , si cu ajutorul masinii de paste (se poate si cu sucitorul) am facut fasiii subtiri de aluat. Am taiat cerculete si in fiecare cerc am pus cate o jumate de lingurita de branza. Formam o semiluna si cu spatele unei furculite lipim foarte bine marginile,in asa fel incat in timpul fierberii sa nu iasa umplutura.


Intr-o oala punem apa la fiert,cu o lingura de sare. Cand apa clocoteste punem pastele umplute la fiert si reducem focul. Fierbem pastele aproximativ 10 minute.


Intr-o tigaie punem la topit untul,adaugam semintele de pin si smantana, il lasam putin sa fiarba(2 minute) .


Cand sunt fierte pastele le scurgem si le asezam intr-un vas. Peste ele turnam sosul de unt cu smantana.


Pastele sunt acum numai bune de servit.


Alaturi de ele se poate pune un pesto cu leurda si se poate razui parmezan .





Spor si pofta buna.

TIPS-URI

1

serviti cu parmezan, sos pesto

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu leurda umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

16.04.2021, 16:11

Panacris 1

16.04.2021, 18:31

Wowwww ce ajutor de nădejede! Ce a trecut vremea! Bravo vouă!

dantes 1

17.04.2021, 10:08

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rigate tricolore cu sos rosu