Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii

de adasev12 in Penne, 5 Iul 2012 | 4271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1cutie mix de ciuperci( pleurotus, champignion, bureti de roua, ceapa si bucatele de morcov)
  • 1 ceapa mai mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 rosuii decojite din conserva
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita marar proaspat
  • patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 2 maini parmezan ras
  • 300 g paste penne rigate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii:

Se pun pastele la fiert in 3 litri de apa cu sare.

Intr-o cratita se incinge ceapa taiata marunt si usturoiul pisat sau taiat marunt, se calesc putin, dar nu se prajesc. Se adauga putina apa si se lasa 2-3 minute sa fiarba. Se adauga ciupercile maruntite, se sareaza putin si se calesc cateva minute, cam 5 minute. Se toaca rosiile marunt si se adauga deasupra, apoi pasta de rosii si putina apa, cat sa acopere totul si se lasa la fiert cam 10 minute. Se adauga apoi mararul si busuiocul tocate fin, se mai lasa cam 10 minute si se mai adauga putina apa, dupa nevoie, cat sa ramana sos suficient. La sfarsit se adauga smantana, se amesteca bine si se stinge focul, se mai pune si patrunjel verde.

Pastele se scurg cu o paleta din apa si se pun direct in farfurie, se razuieste deasupra parmezan, apoi se pun ciupercile deasupra. Se mai arunca niste patrunjel verde si gata sunt de papat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

05.07.2012, 22:20

As servi o portie

iry-gabriela 1

06.07.2012, 05:41

vin si eu la masa ca tare pofta mi-ai facut

Sim0na 1

06.07.2012, 12:34

Bune rau!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ghebe