Paste cu piept de pui in sos

de adasev12 in Penne, 30 Iul 2011 | 6167 vizualizari

 

sunt fan paste...ce sa fac????am in camara vreo 10 pachete de paste , de tot felul....

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui, cam 300 g
  • o ceapa
  • 2 catei d eusturoi
  • jumatate   de ardei( astia sunt imensi aici...dar daca sunt mai mici merge unul intreg)
  • 2 rosii proaspete
  • 100 ml iaurt natural gros
  • sare, piper, curry, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel
  • o lg-ita  amidon
  • paste, cam 300 g ( eu  am pus rigatoni de data asta)
  • optional parmigiano ( la reteta asta nu se cere in mod normal, dar pt amatori....ca mine de ex...merge)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui in sos:

Pieptul se taie  cubulete  si se caleste  cu ceapa taiata marunt in ulei de masline...

Se adauga apoi usturoiul maruntit si rosiile cubulete, ardeiul taiat felii subtiri si mai lungi, busuioc, cimbru, oregano

Se potriveste de sare si se acopera cu o cana de apa , se lasa pana se face carnea...nu foarte  mult, ca se face repede...

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu ulei si sare...cam 10 min. ( mie imi plac fierte bine...asa ca le las de obicei cam 15 min)...

Cand e gata mancarica, se desface amidonul cu apa si se pune peste, ca sa se formeze sos...mie imi place  sa fie mult sos, asa ca las mai multa apa.

Se opreste focul si se lasa sub capac cateva minute.

Se serveste cu patrunjel verde deasupra, si cum spuneam mai sus...daca vreti neaparat parmigiano...de ce nu?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si parmezan